OLVİT Probiyotik 20 L
Olvit - Probiyotik Yem Katkısı İçeriği
Lactobacillus
plantarum 299v (DSM 9843)
Lactobacillus
acidophilus ATCC 4356
Lactobacillus
salivarius ATCC 11742
Bacillus subtilis ATCC 6633
·Olvit-probiyotik bakterileri bağırsak epitel
hücrelerine implante olarak çoğalırlar ve sindirim kanalından absorbe olmazlar.
Bu sayede bağırsakların doğal konakçısı olmayan, bağırsak epitel hücrelerine
yapışarak kolonize olan ve atılmaya karşı direnç gösteren, hastalık yapan
patojen bakterilerin bağırsak yüzeyinde implante olmalarını ve çoğalmalarını
engellemektedirler.
·Olvit-probiyotik bakterileri mide pH’ına
dayanıklıdır. Mideden bağırsağa geçişleri süresince canlı kalırlar.
Lactobacillus genellikle normal mide pH’sına dayanıklıdır. Kanatlı içme suyunda
kullanılması halinde hayvanlarda canlı ağırlık kazancının artması, yemden
yararlanmanın iyileşmesi, mide-bağırsak rahatsızlıklarının azalmasına etkisi
vardır. Etki şekilleri probiyotik mikroorganizmaya ve suşuna, hayvana verilen
miktarına, hayvanın türüne, hayvanda stres yaratan bir durumun bulunup
bulunmamasına göre değişmektedir. Probiyotikler bağırsak lumenindeki villuslara
patojen bakterilerden daha erken ulaşarak bu patojenlerin sindirim kanalında
barınmalarını önlemektedir.
·Olvit-probiyotik bakterileri, ürettikleri
laktik asit, asetik asetik asit vb. organik asitler ile bağırsağın pH’sını
düşürerek (pH’ı 4-4.5’un altına) nötr veya bazik pH’da yaşayan patojen
mikroorganizmaların gelişmelerini engellemektedir. Hayvanın sindirim sistemi
hücreleri tarafından üretilen enzimler ile simbiyotik olarak çalışan selülaz,
ksilanaz, lipaz, proteaz, β-glukanaz ve amilaz gibi enzimleri üreterek
özellikle sindirim sistemi tam olarak gelişmemiş genç hayvanlarda besin
maddelerinin sindirimine yardımcı olmaktadır. Bu mikroorganizmalar B grubu
vitaminleri (Niasin, Biotin, Piridoksin, FolikAsit, PantotenikAsit)
sentezleyerek sindirime katkıda bulunmaktadır.
·Olvit - probiyotik bakterileri E.coli’ye
karşı anti-E.coli faktörü salgılayarak E.coli’nin toksik amin sentezini
engellerler. Olvit-probiyotik bakterileri, toksik amin ve amonyak üreten
patojen mikroorganizmaların çoğalmasını önlemek suretiyle, bağırsakta bu toksik
maddelerin birikimini engellemektedir.
·Olvit-probiyotik içindeki Lactobacillus’lar
acidolin, acidophin, diplococcin ve lactocidin gibi maddelerle birlikte
hidrojen peroksit üreterek diğer patojenik mikroorganizmalara karşı
antibakteriyel etki yapmaktadırlar.
·Olvit-probiyotik bakterileri sindirim
sistemindeki antikor seviyesini artırarak bağışıklık sistemini
güçlendirmektedirler. Probiyotiklerin bağırsak epitel hücrelerinde kolonize
olarak çoğalmaları oksidasyonredüksiyon potansiyelini düşürerek, aerobik
patojen mikroorganizmaların oksijenden yararlanmalarını engelleyerek
gelişmelerini inhibe etmektedirler.
·Antibiyotiklerin sürekli olarak
kullanılmaları, birçok antibiyotiğe karşı dirençli bakteri suşlarının
oluşmasına yol açmakla beraber bağırsak florasının tahrip olması nedeniyle de
iyileşme gecikmektedir. Antibiyotiklerin bu sakıncalarına karşın probiyotikler,
ilk etapta hastalıkları önleyerek bağırsak florasının normale dönmesini
hızlandırıp, hayvanın kendini toparlamasını ve yemden yararlanmayı artırarak
sağlıklı gelişmesini sağlamaktadır. Ayrıca probiyotiklerin sindirim kanalından
absorbe olmamalarından dolayı, antibiyotikler gibi dokularda kalıntı
bırakmamaktadırlar.
Olvit - Probiyotik Bakterilerinin Sahip
Olduğu Özellikler
• Bağırsakta
yeterli miktarda bulunurlar.
• Patojenik
veya toksik değildirler.
• Mideden
geçerken midedeki düşük pH’dan ( asidik ortamdan), bağırsaklardaki safradan ve
lizozom enzimlerinden etkilenmeksizin canlılıklarını koruyarak, hızlı bir
şekilde çoğalırlar.
• Yemin
depolanması ve yem üretimindeki teknolojik işlemler esnasında canlı kalırlar.
• Yemin
yapısındaki besin maddelerine ve diğer yem katkı maddelerine karşı
stabilitelerinin yüksek olmasını sağlar.
• Erken
dönemde uygulanması bağırsaktaki etkisini hızlandırır.
Olvit - Probiyotik Bakterilerinin
Kullanılmasında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
·Probiyotik mikroorganizmalarının ortam
koşullarına duyarlı olmalarından dolayı, depolanma koşullarına, yem işleme
tekniklerine, karma yeme katılan yem katkı maddeleri ile etkileşimine,
kullanılan taşıyıcının özelliğine ve ortamın pH’sına dikkat edilmelidir.
·Olvit-probiyotik bakterileri sıvı formda
hazırlanmıştır. Mikroorganizmaların canlılıklarını uzun süre muhafaza
edebilmesi için preparatın 22-25⁰C’de ve kuru yerde depolanmaları
gerekmektedir. Depolama sıcaklığı 40⁰C’nin üzerine çıktığında bakteriler
canlılıklarını kaybedebilirler. Probiyotiklerin her ne kadar nem içeriği düşük
karma yemlerde sayıları zamanla azalsa da bu tip karma yemlerde daha uzun süre
canlı kaldıklarından, probiyotik katılan yemlerin kuru ve serin yerde uygun bir
şekilde depolanmaları gerekir.
·Yem işleme teknikleri (buharla peletleme ve
ekstrüzyon işlemleri) esnasında probiyotikler canlılıklarını büyük oranda
kaybetmektedirler. Bu nedenle yem fabrikalarında peletleme sırasında yemlere
probiyotik katılırken neme, sıcaklığa ve basınca dikkat edilmelidir. Özellikle
Fe ve Cu iyonları başta olmak üzere mineral premiksleri, yüksek yoğunluktaki
vitamin premiksleri (özellikle K vitamini), antifungal ve antioksidan gibi yem
katkı maddeleri de probiyotikler için zararlı etkide bulunabilmektedirler.
·Probiyotik ve antibiyotiklerin karma yeme
birlikte katılması mümkün olmakla beraber kullanılan mikroorganizmanın türüne
ve birlikte verildiği antibiyotiğe karşı dirençli olmasına dikkat edilmelidir.
Kanatlı
Hayvanların Probiyotikleri Değerlendirme Olanakları
·Olvit-probiyotik bakterileri kanatlı
hayvanların beslenmesinde büyütme faktörü olarak kullanılmaktadır. Kanatlılarda
canlı ağırlık artışı, yemden yararlanma, yumurta verimi ve sağlığa ilişkin pek
çok olumlu sonuç elde edilmiştir. Stres koşullarının söz konusu olduğu
ortamlarda Olvit-probiyotik bakterilerinin olumlu neticeleri daha çok elde
edilmiştir.
·Broyler rasyonlarında Olvit-probiyotik
bakterileri ve antibiyotiğin birlikte ve ayrı ayrı kullanılmalarının besi
performansına etkisi canlı ağırlık kazancında artış ve yemden yararlanmada
iyileşme şeklinde olmaktadır.
·Broyler karma yemlerine değişik düzeylerde Olvit-probiyotik
bakterileri ilavesinin etkileri incelendiğinde büyümede önemli bir iyileşmeye
yol açtığı görülebilir.
·Probiyotiklerin antibiyotiklerle beraber
kullanılması broylerlerde ince bağırsak ağırlığını azaltmakta ancak
probiyotiğin tek başına kullanılması ince bağırsak ağırlığını etkilememektedir.
·Olvit-probiyotik bakterileri yumurta
tavukları üzerinde toplam yumurta üretim düzeylerini arttırmaktadır.
·Yumurta tavuğunda Olvit - probiyotik
bakterileri ve antibiyotiğin yalnız başına ve birlikte kullanılmalarının
yumurta sarısının ve plazmanın kolesterol içeriği üzerine etkisi; probiyotiğin
tek başına kullanılmasının yumurta verimini, yemden yararlanmayı iyileştirmekte
ve yumurta sarısının kolesterol içeriğini azaltmakta, ancak antibiyotik aynı
etkiyi yapmamaktadır. Ayrıca birlikte kullanılmaları durumunda bu olumlu
etkilerin görülmemektedir.
·Olvit-probiyotik bakterileri hindide
probiyotik ve antibiyotiğin birlikte ve tek başına ilavesinin etkileri; tek
başına verilmeleri durumunda canlı ağırlıkta ve yemden yararlanmada iyileşmeye
yol açmakta, ancak her iki yem katkı maddesinin beraber kullanılmaları halinde
büyümede sağlanan iyileşmenin yalnız başına kullanılmaları durumunda elde
edilen iyileşme kadar olmamaktadır.
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
Önerilen Ürünler
Şu anda ilgilendiğiniz ürün ile birlikte satın alabileceğiniz diğer ürünler.