OLVİT Enzim 20 L
Olvit-Enzim hayvan
organizmasında metabolik işlemleri katalize ederek kimyasal reaksiyonların
hızını arttıran yem katkı maddesidir.
Olvit- Enzim yem
katkı maddesinin içeriği
Endo-1,4-beta-ksilinaz, 6- fitaz, Alfa-amilaz, Proteaz
Olvit - Enzimin Kanatlı Beslemede Kullanım Amacı
a)
Gastrointestinal sistemde endojen sindirim aktivitesinin arttırılması
b) Arpa, yulaf,
buğday, ayçiçeği gibi tohumlarda bulunan ve endosperm hücre duvarını meydana
getiren NOP’ların (nükleolar protein) parçalanmasını sağlamak ve NOP’ların
neden olduğu bağırsak yapışkanlığını azaltmak
c) Ucuz yem
maddelerinde bulunan besin maddelerinin açığa çıkarılarak emiliminin ve enerji
değerlerinin yükseltilmesi
d) Tüy ve kan gibi
proteince zengin ama sindirimi güç maddelere muamele edilerek proteinin
sindirilebilirliğini arttırmak
Enzimlerin Etki Mekanizması
– Arpanın suda
çözünebilir (1-3) (1-4) β-glukanı, endoglukanaz ve β-glukosidaz enzimlerinin
kombinasyonuyla hızlı ve tamamen depolimerize olması
– Selüloz ve (1-4)
β-glukanın glukoza kadar parçalanabilmesi
Olvit-Enzimin
ilavesi ile barsak içeriği vizkositesinin düşürülmesi besin maddelerinden
yararlanmayı ve hayvanların performanslarını geliştirir. Bu etki üç yolla
olmaktadır:
a) Endojen
enzimlerin etkinliğini arttırarak
b) Sindirim sisteminde yem geçiş oranı ve
barsak içeriği kuru madde oranını arttırarak
c) Dışkı
karakteristikleri üzerine etkileyerek
Olvit - Enzim Kullanımında formulasyon
Stratejileri
a) Enzime bir
enerji değeri vererek bunu düşük maliyetli formulasyonda yem maddesi gibi
kullanmak
b) Rasyonun toplam enerji düzeyini enzime ve kullanılan ana yem hammaddesine
göre düşürmek
c) Yem hammaddesinin enerji düzeyini, enzime ve kullanılan ana yem hamaddesine
göre ayarlamak
Kanatlı Yemlerinde
Enzim Kullanılabilirliğini Etkileyen Faktörler
Enzimlere Ait
Faktörler
- Enzim Aktivitesi
- Sıcaklık ve pH
- Metal İyonları (Ortamda Zn bulunduğunda proteazların, Ca bulunduğunda
bakteriyel amilazların aktiviteleri artar. Cu fungal α-amilazların aktivitesini
azaltır.)
- Enzimlerin stabilitesi (50⁰C’de sıvı olarak 1 yıl)
Enzim+Substrat
Reaksiyonuna Ait Faktörler
- Enzim Substrat uyumluluğu
- Enzim Yoğunluğu
Substrat
Kaynaklarına Ait Faktörler
- Yem hammaddesinin çeşidi ve varyetesi
- Yem hammadesinin yetiştirildiği bölgenin iklimsel özellikleri ve hasat zamanı
- Yem hammaddelerinin depolanma durumu
- Yem hammaddelerinin kullanım düzeyleri
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
- 1500.00 x 1 = 1500.00 TL
Önerilen Ürünler
Şu anda ilgilendiğiniz ürün ile birlikte satın alabileceğiniz diğer ürünler.